tisdag 7 augusti 2012

Störst av allt


Störst av allt <3
Tillvaron är som vanligt regnig och genomlevs numer i en, som det känns, sjunkande värld. Dagarna är grå, nätterna mörka och för närvarande verkar inte mycket vara av det ljusare slaget. Energi är nåt som mer är att likna vid en myt, än som en självklar del av den alltmer trista tillvaron i ingenmansland. Trist eftersom sommaren går mot sitt slut och bara tanken på snö, medför en hysteri av eskalerande slag och villigheten att flytta söderut är än mer uttalat tydlig än för bara några veckor sen. Mitt mående är på glid, neråt naturligtvis, och en av de numer konstant återkommande svackorna i mitt liv är för närvarande en tydligt närvarande realitet. Det de flesta ser av mig är ändå inte den mer deppiga typen, utan snarare en relativt positiv person. I alla fall de som inte har mig nära större delen av sin tid, de närmaste får olyckligtvis se alla sidor som finns att se. För närvarande är flyktbeteendet ett utpräglat drag och irritabiliteten kan väl också nämnas som rätt tydlig. Trots all grå tristess och regntunga tråkighet händer det ändå en del positiva saker i mitt liv.

Majan & Hasse 
En av de större sakerna som hänt är väl att en av mina närmaste vänner, Majan, gifte sig i fredags med sin sambo, sedan över tjugo år tillbaka, Hasse. De chockade alla omkring sig genom att i all hemlighet smyga iväg och gifta sig och därefter förvandla en uttalad grisfest till en bröllopsfest. Det var en rörande tillställning. Det värmer nämligen rejält i hjärtat när två människor som varit tillsammans så länge, fortfarande känner så stor kärlek till varandra att de gifter sig. Inte blir det mindre rörande när det är två väldigt storhjärtade och genuint vänliga människor, som hittat och hållit fast vid varandra som genomför denna kärlekshandling. Trots att färden hemifrån begavs i all hast och medförde foppatofflor, måste jag allt säga att det var en riktigt lyckad tillställning. 

Kärlek i dubbel bemärkelse
Nåt annat som är positivt är att yngsta dottern Emelie gjort sallad på egen hand och överraskat med frukost på säng under söndagen och måndagen. På söndagen fick både Camilla och jag njuta av denna ärofyllda upplevelse, medan Camilla blev utan under måndagen. Det är också en stor sak, men stort på ett lite annat sätt än ett giftermål. Kvalitetstid i naturen i form av en fisketur under söndagen och hundsprall, grillning, tranors skrik blandat med Camillas skrik när hon fick fisk, yatzy, kaffe och Camilla och Emelie som rensade (läs dissekerade) en gädda på egen hand under måndagen, är även saker som står med på listan över positiva saker som har hänt. Det kan verka som små saker som bryter av vardagen, men det är det inte. Istället är det något av det största i livet, nämligen kvalitetstid och umgänge med mina två älskade barn kvar i livet. Camilla och Emelie, relativ små i ett oändligt universum, men ändå störst av allt.

Emelie har hittat en liten groda
Söndagens fisketur




Camilla skjuter skarpt (dvs luftgevär)
Matpaus
Camilla & Nova värmer sig lite

Harry utforskar djurlivet & hittar (faktiskt) något mindre än sig själv
Mete i solnedgången

Inga kommentarer: