tisdag 21 augusti 2012

Inte att förglömma..

Nej, det går verkligen inte att förglömma. Vi har nu, eller snarare för sex dagar sen, fått ytterligare en medlem i vår familj. Vår vita marsvinshona vid namn Starlight har, som sist ut av våra marsvinshonor, fått sin unge. För så blev det, hon fick bara en unge och den var ganska stor. Faktiskt lika stor som de tre små godingarna i Miss Upsey Daisys kull, som var den första kullen som föddes. De är 13 dagar äldre än det senaste nytillskottet. Det spelar ingen roll, för hon är söt som en sockertopp och en underbar liten dam. Åtminstone har vi en stark misstanke om att det är en tjej, men det måste gå nån vecka till innan det går att säga säkert.  

Nyaste tillskottet tillsammans med den lilla dam, som är allra minst av alla våra marsvins ungar.
I Miss Upsey Daisys bedårande kull blev det två hanar, en svart och en svart/golden "melerad", och en svart/golden "melerad" hona med vit haka och tre vita tassar. De föddes den andra augusti och har redan växt som bara den. Hur snabbt de växer, blev vi varse när Lady Rufus nedkom med fyra små godingar den 13 augusti. Hon fick tre honor av vilka två är svart/golden "melerade" och en är svart, medan hannen är svart med en golden fläck med lite vitt i på huvudet. Alla har virvlar och är sött rufsiga, precis som sin mamma. 

Nytillskottet - några timmar gammal


Miss Upsey Daisy med både sina och Lady Rufus barn
Från vänster Lady Rufus, Starlight & Miss Upsey Daisy - de numer stolta mödrarna
Det går inte annat än att bedåras av dessa små, vänliga och väldigt söta djur. Förutom vänliga, är de även väldigt sociala. Dessutom har de världens sötaste öron och underläpparna är lite förnärmat plutiga. Riktigt trivsamma små varelser att dela hem med faktiskt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Farligt att lägga ut såna bilder ;-) blir så sugen :)

Lena

Ulrika sa...

Jamen visst är de helt bedårande söta, kärlek i svinaktig form liksom :)