måndag 5 oktober 2015

Livin la vida loca

Tina & Anna-Britta provar hattar i Niss Oskarhuset
En del helger går liksom inte riktigt i det lugna tempot, vilket å andra sidan medför att andra helger, till och med ganska många i rad, definitivt går i en lugn lunk. Fredag den 18 september och lördagen den 19 september var såna dagar, alltså dagar när det inte riktigt gick i sakta mak.

Matsal hos Niss Oskar
Fredagen skulle vi äta tillsammans med facket med medlemmar i Niss Oskars hus. Vi träffades hos Kerstin, Tina, Anna-Britta, Sirpa, Ulrika och jag, innan vi begav oss dit och pratade och drack lite vin. Det var trevligt bara det, så det var lie i sista minuten vi kom inknallandes i det omtalade huset. 

Kerstin, Ulrika & Sirpa efter middagen
Vilket hus det var. Det var många rum att gå igenom och vilka kristallkronor, möbler och grejer. På några ställen var det kläder och hattar framlagda, allt från Niss Oskar med frus samling. Huset var i fyra våningar och tja, det var stort. Lite väl stort faktiskt, men det var definitivt värt att se.

Jodä, vi var in i det äkta parets sovrum också
Förutom sightseeing i huset var det middag och intag av ett eller annat glas vin. Det var en trevlig kväll, men efter en veckas arbetande så var jag inte alltför pigg. Min hemfärd var tidig och vinintaget relativt litet. Väl hemma kraschade jag i säng och sov ganska länge på lördagen.

På gång igen då
Lördagkväll träffades Therese och jag för att dricka lite vin och så småningom åka ner på ett av ortens hotell. Efter ett tag fick vi även sällskap av en kvinna som heter Maria. Vi babblade, drack vin, spelade gammal musik och sjöng med allt vad vi orkade med jämna mellanrum. Det var också himla trevligt.

Therese i vineriet
Trevligt var det även på hotellet med många trevliga människor och kvällen gick fort över till natt. Faktiskt så mycket natt att jag under söndagen kände ganska väl att det kommer att dröja ett tag innan det blir nästa period i det vilda livets tecken. I vimlet är bra, men hemma är faktiskt ännu bättre.

Maria i nån form av skyddsutrustning

Inga kommentarer: