Husgudar och dårar

Coola husgudar på vandring i höstsolen
Naturligtvis måste de små, men mycket betydelsefulla, husgudarna alias dårarna få en egen presentation. Deras storlek har inte den ringaste betydelse, i alla fall inte om du frågar dem. I sin egen lilla. gigantiska värld är de enorma, antagligen några av de största hundar husgudar som finns. Den, enligt dem själva, helt obegripliga benämningen dårarna, består av en form av extremt missvisande skällsord när något inte riktigt blivit som det var tänkt.. för matte, för enligt deras egna planer går just inget fel, utom möjligen när det råder brist på nödvändig korv i hemmet. Åtminstone brist på servering av nödvändig korv när det är nödvändigt.

 Harry 
Underbara vän <3
Harry är familjens största diva sin storlek till trots och äldst av de tre husgudarna. Den superblandning som byggt denna vackra hund (läs husgud) består av papillon, chihuahua, jack russel, shih tzu och naturligtvis en stor portion gudomlighet. Viktklassen han ingår i är, av förklarliga skäl med den enorma vikten på hela två kilo, naturligtvis den för riktiga tungviktare. Uppförandet, i form av en blandning mellan diva, gud, kär och trofast vän, envis buse, kung och godmodig clown, anstår självklart en husgud av rang. Harry älskar, förutom sina mattar, solen, att vara ute, att ligga i sängen och sova - naturligtvis under täcket, att hitta på upptåg, stjäla leksaker, korv, alla former av djur och naturligtvis sina partners in crime - Nova och Engla. Något som inte går hem hos denna annars så coola husgud är förskräckliga och hotfulla grindstolpar, som illvilligt smyger sig på eller ligger i bakhåll. Dessa bör man hålla på avstånd, men förutom dem så finns det inte många som inte hamnar under Harrys vänskapliga vingar svans. Dock är hans divalater inte förglömma och inget eller ingen, absolut inget eller ingen, kan få en diva att agera om inte detta något eller denne någon anses värdig, användbar eller nymodig. Därför kan en del få göra vad som helst utan att ens få en blick från gudomligt diviga Harry, om inget av redan angivna attribut finna angivna.. eller en och annan korvbit kan serveras under högtidliga former. 

Njutarstund
Förutom det enorma ansvar som husgud innefattar är Harry även hårt lejd inom andra viktiga roller. Är det inte som kartläsare, kombinerad provsmakare & diskmaskin, trädgårdsmästare, naturguide, barnvakt, skokontrollant, tulltjänstemangud, knähund, John Blund, bevarare av harmonin så är det som kärleksfull vän. Hans uppgifter är av enorm vikt och eftersom han tar sina ansvarsområden på största allvar, har han dessutom alltid jour. Livet som superviktig på alla fronter tar på krafterna, så när tid finns och andan faller på drar han sig inte för att vila (läs sova djupt) helst i någons knä, liggandes på rygg på nåt mjukt ställe eller som en liten boll på alla skor eller i nån väl utplacerad väska. Man skulle kunna tro att Ers Harry är skrivkunnig, till följd av den förbryllande förkärlek han har för pennor. Dock används dessa pennor inte till skrift i någon form, vaken Harrys eller någon annans. Nej i husgudsvärlden går de under namnet tandpetare och är alltså till för är att bitas på. Bitas på är kanske att bedöma som en enorm förmildring av den aktivitet dessa pennor får vara med om. Total demolering är en mer snarlik beskrivning av de övergrepp dessa utsätts för. Trots alla bravader, upptåg och ansvarsområden han har, vår stora lilla Harry, är ändå det viktigaste av alla uppdrag det som nära nära vän och kärlek - ett uppdrag han utför med bravur.

Nova
Kära vännen <3
Nova är verkligen en riktig supernova och, som sagt, den näst äldste av husgudarna. Hon är lika sprallig och full av energi som Harry är lugn. Nova är en renrasig brun chihuahua, som endast är uppblandad med en enorm del gudomlighet.  Förutom sina mattar, älskar hon mat i alla former, att springa som en galning, solen, mat i alla former, att ligga i sängen och sova - naturligtvis under täcket, promenader, korv, att jaga enorma flygfän även kända under namnet fjärilar, mat i alla former, kaffe och självklart kollegorna - Harry och Engla. Nova har en enorm integritet och är mycket väl medveten om sitt eget värde. Det gäller att inte tränga sig på denna donna av rang utan att först ha bett om lov eller vara närmare bekant, för då får hon lov att meddela att gränsen är överskriden för vad det går att tåla som husgud.

Soffhäng 
Precis som Harry har Nova, förutom den enormt betungande sysslan som husgud, en mängd uppgifter i livet. Hon fungerar som vaktbefäl, marinbiolog, fågel- eller kanske snarare fjärilshund, papegoja, knähund, matinspektör, kaffeprovare, garderobsblomma, väskryckare, tulltjänstemankvinnagud, väckarklocka, John Blund, lyckodrake, trösterska och tillförordnad ledare. För till och med ledarskapet måste hon försöka axla med jämna mellanrum, när hennes förvirrade mattar helt verkar tappa greppet om verkligheten och beter sig minst sagt suspekt. Det värsta med hennes tillförordnade ledarskap, är att lönen inte blir bättre fast hon då och då får lov att ansvara för hela husgudsvärlden. Nej, det uppskattas inte nämnvärt. Istället roar det de galna mattarna. Med stor värdighet och en hel del självdistans tar Nova på sig rollen som den ofrivilliga clownen och tillåter sig till och med att dras med i det roliga. Men allt detta ansvar tröttar ut, så Nova följer gärna Harrys goda exempel. När tiden tillåter och andan faller på så vilar hon (läs sover djupt). Precis som Harry prioriterar Nova det som är viktigast i livet - vänskap och kärlek. För det är vad hon är vår vackra Nova, en riktigt älskad och nära vän.

Engla
Älskade vän <3
Engla är den av husgudarna som går sin egen väg och även den som tagit bortskämd till oanade nivåer. Hon är en renrasig chihuahua med en stor dos gudomlighet i sitt dna, något hon själv är mycket väl medveten om. Engla älskar sina mattar, mat i alla dess former, att rulla sig där ingen egentligen borde rulla sig, ligga i sängen, soffan, på bädden och i diverse knän, värme, korv, sol, frisk luft, att jaga det mesta (och inget verkar vara för stort), kaffe och naturligtvis de trogna vännerna Harry och Nova. Däremot gillar Engla inte okända hundar av något slag och sin storlek till trots anser hon att anfall är bästa försvar. I övrigt är Engla en mycket social och vänlig liten husgud, som kräver att bli beundrad av alla i sin närhet. Hon vet även vart de egna gränserna går och är det någon som kliver över dessa meddelar hon det omgående och tydligt. Rollen som husgud är ett kall i Englas liv, vilket hon tar på största allvar. Kanske främst för att det medför så många fördelar att verka som husgud men även för att en del saker föds man till att vara.Smile för fotografen
Förutom husgud har Engla även andra ansvarsfulla uppgifter i livet. Hon agerar sopsorterare, skåpexpert, flugfångare, väktare av rang, knähund, provsmakare, sällskapsguru, clown, busfrö, danspartner och kaffeexpert. Det finns inget stängt som inte går att öppna och om ingen ser är regler enbart för de fega i Englas värld. Dock är Englas absolut största uppgift, förutom husgudandet, att sprida healing till dem som behöver. Det gör hon genom att krypa upp i famnen och helt osjälviskt ge av den otroliga kärlek och totalt helande energi som är hela hennes väsen och det är en stark kraft att besitta för en husgud. Engla är därmed en riktigt bra vän att hålla i när livet känns hårt och då finns inga som helst diviga husgudsfasoner hos denna lilla, men enormt stora, varelse. Om någon trodde att det är konstant harmoni som råder i ett husgudssinne, är Engla ett vandrande bevis för att så är icke fallet. Hon har ett mycket skiftande humör som går mellan allt från melankoli till total glädje. Oavsett vilket humör som än råder, så syns det på hela hennes uppenbarelse. En dag utan något extra gott kan till exempel frambringa en lättare depression medan en promenad, oavsett längd och väder, är ett äventyr som som upplevas med glädje. Precis som både Harry och Nova prioriterar Engla det som är viktigt och i hennes värld är det närheten till dem hon älskar och kärleksfull samhörighet. Det är en ynnest att få ha en sådan vän i sitt liv.      

Ibland är det trångt om saligheten för våra älskade husgudar & dårar <3
Harry tar sig gärna ett dopp, i alla fall när han själv bestämt sig
för det & utomhus.
Kärlek i husgudsvärlden <3
Soldyrkan
Skogslivet 
Ska va gott att leva
Spa 
Harry på rekreation i sommarstuga
Det bästa man har sätter man på bordet
Solstolle
Trasslig promenad i solnedgången
Harry vid havet på Västkusten
Gott liv
Skogsvandring 

Inga kommentarer: