Henrik - Henke

Älskade, underbara Henke
Henrik, som även kallades för Henke, är mitt tredje barn och föddes den 13:e mars 1993. Han var familjens stora pedagog och den som personifierade stabiliteten och pålitligheten, utrustad med ett nästan oändligt tålamod. Henke, var precis som Carro, en känslig själ med en ibland outgrundlig humor. Han hade ett extremt stort hjärta och värnade väldigt om sin familj. Han värnade även om dem som for illa och stod mer än en gång upp för personer som var utsatta på olika vis, trots att han egentligen inte kände dessa personer närmare. Henke visste redan som 13-åring att han ville gå byggprogrammet när det blev dags för gymnasiet, och la därför ner mycket energi på sina studier för att nå sitt mål. Det gjorde han också och så stolt och lycklig som den dagen han började byggprogrammet, har jag sällan sett honom.

Henke genomlevde förlusten av sin storasyster Carro, tog efter det ett väldigt stort ansvar för samtliga i familjen och jag tänkte hur många gånger som helst att jag inte skulle klara mig en sekund utan honom. Det visade sig att jag fick lov att klara mig utan honom, vare sig jag klarade det eller inte. Den 3:e december 2010 omkom Henke som passagerare i en kollision med en vänstersvängande lastbil. Han dog omedelbart i kollisionen.

Precis som Carro, har Henke, genom sitt sätt att vara, lärt mig enormt mycket och gör det ännu efter sin död. Jag älskar honom och bär honom ständigt med mig, och kommer alltid att göra, i mitt hjärta, mina tankar och min själ.


Inga kommentarer: