söndag 13 september 2015

KK i ny tappning & tårta

Kerstin bekantar sig med nya KK:n
KK kan stå för en hel del saker, en av dem är knullkompis. Den 19 augusti 2015 kom KK i ropet i en något ny tappning. Det finns diverse seder på min arbetsplats. En av dem är det så kallade vandringspriset som går från person till person i samband med födelsedagar och liknande. Vandringspriset utgörs av en träpenis med ett tillhörande sandpapper och det kom till i samband med att det pratades om stake i organisationer.   

Öppningsstund
I vilket fall som helst så stannar vandringspriset liksom inom den styrka som arbetar inom den del av organisationen där jag arbetar. Den här gången såg situationen lite annorlunda ut. En kollega skulle byta arbetsplats och därmed inte längre finnas med inom vandringsprisets sfär. Det var i samband med det en ny stake täljdes till och som dessutom målades röd med kurbitsmönster på. Eftersom berörd kollega dessutom har en förkärlek för Ernst Kirchsteiger döptes den även till Ernst. 

Kerstin bjuder på en historia som innefattar
bla röda k_kar
Det var en trevlig tillställning när Ernst skulle överlämnas till aktuell kollega, som heter Kerstin. Vi träffades på en restaurang på orten, åt tillsammans, berättade historier och överlämnade diverse påhittade avvikelser till Kerstin som arbetat med bland annat avvikelsehantering. Det var många skratt och Ernst var väldigt uppskattad. Faktiskt så uppskattad att de flesta nu gärna vill ha en egen stake. När vi såg denna röda kurbitsskapelse blev det uppenbart att KK faktiskt även kan stå för kurbitskuk, så i det här fallet kanske det är så att kärt namn kan ha många barn.. eller nåt i den stilen.

Två sidor av samma mynt..
Andra sidan
Dagen efter firade vi en annan persons födelsedag med tårta. Tårta går inte, åtminstone inte vad jag kan komma på, att få att passa under beteckningen KK, men den var god.

Tårtakalas

Inga kommentarer: