fredag 24 juli 2015

Glimmande gräsklippartid

Kvalitetstid med en av de viktigaste <3 
För närvarande handlar rätt mycket i tillvaron om kaffe. Kaffe för att vakna, kaffe för att det är gott och kaffe för sällskaps skull. Igår tillbad jag denna oändligt älskade böna ett flertal timmar av dagen. Till att börja med till frukost och då i sällskap av Therese, som hade den goda smaken att förgylla min vardag redan från start. Det finns så många områden i livet att diskutera och det finns så mycket att fundera över, lustigt nog fungerar det bättre om man gör det högt och tillsammans. I alla fall ibland och om det är i rätt sällskap.  

Morsan & Harry hade oxå en del att avhandla <3
Therese var definitivt rätt sällskap och det var antagligen en bidragande orsak till vad som komma skulle. Nämligen drabbades jag under eftermiddagen av en tillfällig energitopp när solen plötsligt tittade fram och bestämde att gräsklippning minsann var en bra idé. Det var det också, åtminstone tills jag klippt ungefär hälften av gräsmattan och bensinen tog slut. Då försvann den plötsligt tilltagande energin och återigen var kaffet centralt i tillvaron. Kaffe i solen med husgudarna var vad som gällde när Camilla ringde och tyckte att hon skulle komma, så vi kunde dricka kaffe tillsammans. Det visade sig vara en bra idé. Det är mysigt när jag har dom här, mina två kvarvarande barn. Igår var det bara Camilla eftersom Emelie var hos sin pappa, men ibland är det bra att träffa dem var och en för sig. Då hinner man prata med dem så där på tu man hand och ha riktig kvalitetstid. Igår hade vi kvalitetstid och det var underbart. 

Sitter man inte i knät sitter man så fint på en stol <3
Även idag har kaffet haft en central plats. Efter frukosten for husgudarna och jag till morsan och drack kaffe. Det var ett tag sedan hundarna var dit nu eftersom jag har semester. När jag jobbar brukar de vara hos min mamma varje dag, så de ska slippa vara ensamma hemma. Dom var glada att se morsan vill jag lova. Där blev vi kvar nån timme och det var trevligt som sjutton. När vi väl kom hem hade vädergudarna av någon anledning blidkats och den tidigare regnigt grå dagen hade övergått till soligt vacker. D-vitamin är viktigt så det gäller att samla på sig det när det går. Därför satte vi oss plikttroget i solen, husgudarna och jag, och njöt av att vara lediga och hemma. Therese dök upp och vi ägnade oss naturligtvis åt rituellt kaffedrickande och babblade återigen om allt i livet. Det var en bra stund och vi hann avhandla en hel del viktigheter. Energin har dock inte återvänt sen den försvann igår, så gräsmattan är fortfarande bara halvklippt. Fast det är lugnt, allt har sin tid så även gräsklippning. Idag var det tid för annat, som lite blickande och funderande framåt till exempel. Kanske kommer livet att bli lite spännande framåt hösten ändå. Kanske. Förutom framåtblickande har jag under kvällen tittat uppåt och sett att stjärnorna börjar synas igen. Det känns lite dubbelt. Stjärnor är vackra och jag älskar att titta på dem, men det känns som det inte är dags på långa vägar att det blir mörkare och mörkare igen. Nåja, allt har väl som sagt sin tid så även ljusa nätter och vackert glimmande stjärnor.

Sällskapligt surplande i trädgården med Therese 

Inga kommentarer: