lördag 25 juli 2015

Flexibelt helium & skratt till kaffet

Skvaltkvarnen i skymningsskrud
Gårdagen gick i en lugn och synnerligen behaglig takt. Det var sol relativt ofta och dessutom ganska mycket vind. Vind är bra, åtminstone om tvättberget har tagit enorma proportioner. Någon maskin tvättad tvätt senare och en i övrigt väldigt lugn takt i tillvaron, begav jag mig av till Caija. Vi satt ute i solen och pratade. Det var ett tag sen vi sågs, så det fanns en del att diskutera. Det var en trevlig stund, som snart måste upprepas.  

I solen med Caija
Väl hemma igen dök Camilla upp, så vi ägnade kvällen åt kaffeorgier, skratt och en tur till den alltid lika vackra skvaltkvarnen, för att därefter återvända till mitt kök för ännu mer kaffe i skenet från levande ljus. Att umgås med någon av dem som betyder allra mest är glädje och ren och skär livskvalitet när den är som bäst. Camilla hade dessutom med sig en säck med kläder som hon inte längre använder till mig. Kvällen gav därmed även tillskott i garderoben av två par byxor och två par tröjor, det är en rätt bra utdelning på en redan suverän kväll. 

Skratt till kaffet med Camilla
Det enda som inte var och är så bra, är Camillas hosta. Hon hostar som bara den från långt ner i lungorna och det har hon gjort ett tag. Rådet hon fick av läkaren på vårdcentralen var att gå till apoteket och köpa receptfri hostmedicin. Kanske är det rätt råd, men jag tycker nog att de borde ha lyssnat på hennes lungor. Hittills har den receptfria hostmedicinen inte hjälpt och inatt har Camilla hostan än mer. Ett synnerligen onödigt läkarbesök med tillhörande utgift kan tyckas.

Prästkragar i massor
Camilla <3
Forsande & vackert
Nova njuter av grönskan
Ger ro i själen att titta på
Mor & dotterselfie <3
Lika vackert varje gång
Spegling
Mysigt med kaffe & levande ljus
efter skvaltkvarnsbesöket
Ikväll är det punkfest i byn. Inför detta har vin levererats till mitt hem, så nu finns i alla fall valfriheten att spendera kvällen på en del olika sätt. Just nu känns det mestadels som om lugn och ro är det som verkar mest lockande, men vi får se. Man är väl inte sämre än att man kan ändra sig, flexibilitet är en bra egenskap har jag hört.

   Galet roligt :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Underbara bilder o rolig filmsnutt! /EvaH

Ulrika sa...

Tack Eva :) Å den där filmsnutten, får mig att fullkomligt bryta ihop av skratt :)