söndag 19 oktober 2014

Blötlagd, maskad & drucken

Maskade snyggon
Helgens bravader hitintills har bestått av rörande besök, SPA-behandlingar, kaffekompanjoner, ny bekantskap och en egen kock. Det är gott att leva ibland och så har det sett ut den här helgen. Under fredagen bestämde Emelie att det skulle vara en SPA-kväll så hon fixade fram hinkar till fotbad, nagellack, ansiktsmask, fotsalt och fotfilar. Därefter placerade hon ut Tove och mig i en soffa med fötterna i varsin hink. 
Kvällsmys med fotbad
Det är mysigt att bli lite bortskämd. Det är underbart att sitta med fötterna i varmt vatten och samtidigt dricka kaffe och prata med några av dem som står en nära. Mysigheten minskar inte det minsta av att få ansiktsmask utstruken i ansiktet av en serviceinriktad Emelie. 

Serviceinriktad Emelie i en något japaninspirerad frisyr.
Hur mysigt det än är går det inte att komma bort ifrån det faktum att människor med ansiktsmask faktiskt ser rätt galna ut. Det i kombination med viss trötthet leder per automatik till en hel del skratt, men inte på ett särskilt normalt sätt. Det var så gott som omöjligt att skratta, prata eller för den delen ha någon form av normal mimik med en mask som stelnade till nån cementliknade formula i ansiktet. Fast det var roligt och roligt såg det ut också.

Även Emelie testade det maskade livet
Innan livet blev SPA-inriktat under fredagen var det känslostormar som gällde. Nämligen kom Toves dotter Ellinor in och hälsade på med sin så gott som nyfödda dotter. Det var första gången Tove träffade sitt lilla och även första barnbarn och det var rörande att bevittna. En och annan rörd tår letade sig naturligtvis nerför mina kinder. Herregud så liten hon var den lilla bebisen, som troligen ska heta Vilda, och så otroligt söt också. 

Nybliven mormor till lilla Vilda
Det var även under fredagen som en ny bekantskap stiftades och jag måste säga att den var angenäm. Sheridan var namnet på detta nya och det nya var den röda delen som vid tidigare sammanstrålningar med en likasinnad variant varit svart eller åtminstone mörkt brun. 

Ny bekantskap
God var den och trivsam att titta på i glaset var den också, men det är inget jag kommer att dricka mer än ett till två likörglas åt gången av eftersom den var rätt söt. Den fungerade alldeles utmärkt till kaffe och den fungerade alldeles utmärkt att bjuda på när Magnus kom på besök under kvällen.

Nästan en prydnad ;)
Även lördagen har innefattat fotbad, men idag har detta kombinerats med massage. Emelie är en riktig pärla som fixar och grejar och gör helgerna till rena njutningen. Medan vi satt i soffan och njöt av denna suveräna behandling kom prästen Anette på besök, men idag i privat regi. Kaffet flödade och orden kom i en strid ström, så idag hann vi avhandla en hel del av livets viktigheter. Det har inte blivit mycket så kallat vettigt gjort under de två senaste dagarna, men det som har skett har varit viktigt på en annan nivå. Det är guld att ha så många underbara människor omkring sig och det är guld att ha en dotter som bestämmer sig för att att laga middagen en lördag när energin behöver laddas.

Emelies egenlagade gryta med ris & sallad
För det är så lördagen har varit. Emelie rotade i frysen och bestämde sig för att göra fläskfilégryta, ris och sallad. Gryta med filé, lök, champinjoner, morötter, färsk chili, vitlök och kryddor är kreativt för en elvaåring och synnerligen gott för de vuxna middagsgästerna, som bestod av Magnus,Tove och mig. Det har varit en lyxig helg än så länge må jag säga.

Kockan <3
Under kvällen har det varit Kenny Starfighter som gällt. Vi har suttit i soffan med hundar, kaffe och varandra och skrattat gott åt denna galna rymdhjälte. Vilka dagar! Vilka stunder att samla på. Det är såna här gånger jag förstår hur lyckligt lottad jag är ändå.

Upplysning

3 kommentarer:

Spader Madame sa...

Vilken tjej du har!

Tess sa...

Låter som en riktig kanonhelg!

Ulrika sa...

Jamen jag vet allt att jag är riktigt lyckligt lottad ska du veta Spader Madame, för hon är en pärla min älskade unge <3

Ja Tess, du har rätt. Det har varit en riktig kanonhelg :)