fredag 28 februari 2014

Så tungt på hennes axlar..

Välförtjänt
Så kom då den dagen Emelie både väntat på och varit lite nervös inför. Idag begav vi oss till Andreasgården i Mora för första träffen med dem som håller i "barn i sorg". Det är landstinget, kyrkan och rädda barnen som är ansvariga och det går ut på att barn som förlorat någon närstående, får träffas i grupp och prata, pyssla, skratta och antagligen gråta också. Det gick bra, det var jobbigt och Emelie var modig och lite blyg. I slutet av mars drar det igång "på riktigt" och jag tror att det blir riktigt bra för henne. Det finns inget att göra som förändrar det faktum att hon förlorat två av sina syskon, men det finns saker att göra för att hon ska orka bära det på sina alldeles för unga axlar lite enklare. Jag hoppas och tror att det här kan vara en av de sakerna som hjälper henne. 

Några märgben och en månads matinköp senare
Efter sorgliga samtal och möten med trevliga, men nya, människor var Emelies givna val Mc Donalds. Det var hon väl förtjänt och det behövdes också, för efter maten drog vi järnet för att shoppa märgben och en månads mat. För dem som inte använder märgben till något i det vardagliga livet, kan jag meddela att det gör inte vi heller. Däremot gör allehanda hundar i hushållet det, därav märgbensinköpen. 

Välförpackad duktighet
Jag tycker det är ökentråkigt att handla. Affärer i all ära, men så roliga är dom inte. Därför skulle vi slå två flugor i en smäll idag, när vi nu mitt i sportlovet fick lov att masa oss utanför de egna domänerna, och handla mat för en månad. Tro nu inte att vi vanligtvis ägnar oss åt att strukturerat handla efter välplanerade listor, för så är icke fallet. Fallet är inte heller så att vi vanligen gör matlistor för en månad, men igår chockade vi oss själva och gjorde det. Grejen med matlistor är att de gör ingen vidare nytta om det inte finns någon mat att laga till. Nu har vi då sett till att det finns mat och att den är kompatibel med redan nämnda matlista. Även om matlistor och enorma inköp inte direkt ger höjdarpoäng i kategorin spännande och impulsivt, så ger det faktiskt jackpot när det kommer till duktighetskänsla. 

Präktig kvalitetstid <3
Väl hemma, med både mat och märgben, kunde vi stolta studera både kyl och skafferi, för att inte tala om vår numer välfyllda frys. Som sagt, jackpot. Fast det var förstås en grej som var lite oplanerad. Till följd av att vi måste frysa in en hel del av det vi handlat, fick vi lov att ta upp lingonen ur frysen. Duktighetens stjärna skiner därmed extremt starkt här idag, för efter all annan duktighet så fick vi då lov att koka lingonsylt. Det var mysigt! Hela dagen har, trots inte alltför vågat innehåll, varit mysig. Mitt i all präktighet har vi haft riktigt suverän kvalitetstid, Emelie och jag, för allt vi har gjort under dagen har vi gjort tillsammans och det är det bästa man kan ägna sin tid åt. Tillsammans. 

Allt som handlades stod inte med på listan ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ni är så kloka och förståndiga <3 och nu tänkte jag inte på shoppingen ;-)
//Lena

Ulrika sa...

Du är himla klok och förståndig du med Lena, oavsett vad du själv säger om den saken ;) <3