torsdag 4 juli 2013

Helad inom flextiden

Flextid, det är en gudagåva bland mänsklighetens alla i-landsförmåner. Jag älskar flextid. Som idag till exempel. Idag flexade jag ut efter drygt halva arbetsdagen till förmån för Emelie, som var hemma själv och blev väldigt glad över att jag kom hem så tidigt. Det är faktiskt guldigt att kunna styra sin tid på egen hand. Vad som mer är guldigt är att jag fick healing på jobbet idag. Det var en mycket vänlig kollega som genomförde denna högt uppskattade insats och jag känner mig faktiskt bättre i skuldran efter det. Den värker och bultar inte lika mycket som innan, så tusen tack söta du för det.

Nu ska eftermiddagen fördrivas med hjälp av kaffe i trevligt umgänge, om Emelie vill dra på en sån tur vill säga. Jag vill i alla fall gärna göra det. Å för den delen: grattis till Carro, Camilla, Emelie och mig! Vi har namnsdag alla fyra idag. Fantasifullt nog heter vi alla Ulrika i olika konstellationer och fantastiskt nog är jag en del i att det blivit så. Nåja, det är i alla fall väldigt lätt att veta när vi har namnsdag, inte utspritt och svårihågkomligt alls. Nu kom jag på nåt som inte har med namnsdagar att gör, men i alla fall med namn. Emelie, som heter Ulrika Emelie Rebecka Toresson i sin helhet, sa en gång när hon var liten och nyss lärt sig såväl språk som alla namn: - jag heter Lubrika Memela Berecka Rotesson! Det är så himla sött att vi fortfarande kan skratta när vi tänker på det. Nu mot Emelie för operation övertygelse om att alla vägar bär till kaffeumgänge.   

4 kommentarer:

Spader Madame sa...

Kaffe och healing. Skulle också behöva. Hoppas att du får gott kaffe!

Ulrika sa...

Jamen jag hoppas du snubblar över båda delarna och får njuta delux fru Spader. Förstås kan jag åtminstone bistå med ena delen och tjata fram tillgång till den andra delen, men det sistnämnda enbart mot tillgång till film på ditt bröllopstal ;)
Å japp, kaffet var gott. Serverades tillsammans med tom & jerrykex :)

Spader Madame sa...

Åhåhåhå, jag tror faktiskt inte det finns på film. (Men alltså, det var succe!)Ses vi i tältet? KRAM!

Ulrika sa...

Hm, frågan är om du försöker undanhålla viktig dokumentation här.. men näh, väljer vääl att tro att det är som du säger Spader Madame :) Jag skulle tro att du gjorde succé, jag menar går det att inte göra det med lilla snigel liksom ;)
Tältet.. mm, kankse. Om jag inte flyr mänskligheten till fördel för ytterligare tjog med spenat så ;) Jag håller dig uppdaterad om mina tältförehavanden :)
Kram goa Spader :)