onsdag 6 februari 2013

Från noll till hundra

Grattis kära mor
Steg för steg ska jag nu vandra de timmar som gått från förra inlägget, så steg ett är således gårdagens möte med såväl arbetsgivare, läkaren, samtalskontakten och facket. Det var ett bra möte, eller i alla fall var det  helt okej. Det var egentligen inte mycket nytt som kom fram, men det kom ändå till nån form av avslut och till att se framåt från och med här och nu. En positiv utveckling ändå, efter alla turer som varit. Turer som tagit en extrem mängd energi, som från och med nu kanske kan komma att användas till annat istället. Antagligen kommer en hel del energi att gå åt till att börja arbeta igen den 20 februari. Fån noll till hundra blir det då, från helt sjukskriven till heltidsarbete. Så är livet ibland, så är reglerna i vårt land och det finns inget att göra åt det. Att börja arbeta blir dock trevligt, det är nåt jag ser fram emot. Det är just det där noll till hundra som känns lite övermäktigt, men det får lov att ordna sig. Det får helt enkelt lov att bara fungera, för att vara sjukskriven heltid är inget som är trivsamt i längden. Det blir en spännande vår helt enkelt. 

Med en enkel tulipan..
Efter gårdagens möte samlades Camilla, Emelie och jag på ett av ortens caféer för gemensam lunch. Camilla var på väg ut i världen igen under några dagar, så vi ville få en gemensam stund tillsammans innan hon for. Det var trevligt och lunchen var god. Kvalitetstid delux med mina favoritbrudar i världen är en lyx att ta vara på och det gjorde jag. Det gjorde vi nog alla tre, för nöjd verkade vara en bra beskrivning av oss alla tre. Därefter var det krasch i sängen som gällde. När energin är slut så är den slut och då är det bara att lyssna. Därför sov jag ända tills det ramlade in kaffesällskap i form av Majan och Tove i vårt hem och såg till att avsluta alla sömnsessioner. Koffeinet steg till skyhöga nivåer,medan allehanda ämnen avhandlades muntligt. Det blev en trevlig eftermiddag och kväll, som avslutades relativt tidigt med mera sömn på agendan.   

På besök hemma hos Tove
Idag har det firats födelsedag. Både mamma och min yngsta syster fyller år, men när det gäller min syster befinner hon sig på annan ort. Det gör inte min kära mamma, varför vi firat henne idag. Hon bjöd på smörgåstårta och kaffe, vilket var riktigt riktigt gott. Väldigt mätta och väldigt nöjda begav vi oss sedan allihopa hem till Tove för ytterligare justering av koffeinnivån samt husesyn. Åter en mycket trivsam kväll i gemenskapens tecken med andra ord.   

Mamma & Emelie hemma hos Tove

Johanna tagen på bar gärning i badrummet

1 kommentar:

Spader Madame sa...

Jag tror det kan bli bra, även om noll till hundra borde vara mjukare. Tänk på att vila/sömn blir viktig återhämtning när det är dags. Vid sidan av de 100 får det inte bli för mycket i början. Och du. Det kommer en vår. KRAM!