måndag 24 december 2012

Sug på den du!


Mina två kärlekar - hemma hos x:et på bingolottorace under kvällen
För fjärde året närmar sig en jul utan Carro och för andra året blir det en jul utan Henke. Mycket av julglädjen är till följd av det förvunnen och varken Camilla eller jag gör några större ansträngningar inför jul längre. Det vi företar oss är mestadels för Emelies skull. Är man nio år ska man få se fram emot julen som den högtid det är. Egentligen är det lite motsägelsefullt att vi inte längre lägger ner särskilt mycket tid på jul, eftersom det var den viktigaste högtiden på hela året för Carros del. Hon pyntade och pysslade ivrigt och tindrade ikapp med alla ljus som hör julen till. Fast det är just det. Det är så tydligt att det fattas två personer och det blir inte mindre tydligt under jul. 

Vi har ändå pysslat lite inför julens intågande. Viss städning och pyntning har naturligtvis genomförts, bordet som inhandlades vid förra Ikea-turen har satts ihop, julklappar har inhandlats och det råder ett lugn inom hemmets fyra väggar. Så dagen före julafton som tidigare varit hektisk, har istället varit avslappnat lugn. 

Gåva från Camillas kompis i form av nåt att suga på under jul
Vi har haft långväga besök gånger två under dagen. Det första dök upp relativt tidigt och blev ganska direkt indragen i Emelies förehavanden i form av först Grinchen sen Wii rally. Själv slocknade jag tämligen omgående under Grinchen och var därmed varken social eller delaktig i filmvisningen. Rallysekvensen bestod för min del av kaffepaus och att fungera som publikfunktion, utan spel av nåt slag. Under eftermiddagen kom besök nummer två. Det var en av Camillas kompisar och hon hade med sig nåt att suga på under jul beståendes av ganska annorlunda sugrör, som roade rätt rejält. Därefter drog Camilla med kompis upp gamla minnen av typen "bloopers under uppväxten". Bland annat mindes de hur jag dammsugit upp Camillas ogräddade bullar från bordet av misstag, när de en gång kom hem med alkoholfri cider och gurka i högsta hugg och jag indignerat utbrustit "men Camilla, super du och dricker gurka", när jag framtvingat delaktighet av kompisen i julgransklädning på ett ganska förvirrat sätt och hur jag lyssnat på hög musik i hörlurar medan jag dammsög och missade att dammsugarsladden åkte ur väggen och lugnt fortsatte dammsuga trots att
Dansant Camilla
dammsugaren inte var på. Det var roligt att höra alla dessa galenskaper igen och vi skrattade så vi nästan inte fick luft under berättandets gång. Därefter ägnade vi oss åt att dansa, Wii är faktiskt ett rätt trivsamt tidsfördriv ibland. Kvällen ägnades åt uppesittarkväll med bingolotto hemma hos ex:et. Emelie ska nämligen sova där under natten, eftersom hennes pappa fyller år imorgon (julafton) och hon ska upp och sjunga för honom. Jag följde min trend för dagen och somnade efter första bingospelet och sov sen tills bingolotto var så gott som slut. Under hela tiden hade jag ändå försökt vara social och därmed svarat hummande på precis allt, inklusive det som sades på tv:n. Tydligen hade det roat Camilla, Emelie och ex:et en del. 

När Camilla och jag väl kom hem igen fortsatte vi Wii-dansandet ett tag, griljerade skinkan, åt julens första skinkmacka och kom fram till att det ändå var rätt mysigt. Vi har bestämt oss för att inte åka runt under julafton, som annars ofta kan bli ett resultat av att man vill träffa alla nära och kära. När det nu inte är så mycket stress och vi inte ska åka någonstans under morgondagen, kändes julen rätt möjlig på ett familjärt trivsamt sätt kom vi fram till. 
Nöjda husgudar efter kvällen skinksmakning

Inga kommentarer: